3 z 14
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
![Marynata na ostro: połącz 4 łyżki brązowego cukru z 2...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/a2/ea/5ced3a653e09e_o_large.jpg)
fot. Elflyingj/pixabay.com
Jaka marynata do mięsa na grilla, a jaka do warzyw? Sprawdź przepisy na marynaty do karkówki, kurczaka, żeberek, ryby, tofu i grzybów
Marynata do żeberek
Marynata na ostro: połącz 4 łyżki brązowego cukru z 2 łyżkami octu winnego, dodaj 1/2 szkl. oliwy z oliwek, 1/2 szkl. wody i przyprawy: 1/2 łyżeczki mielonego ziela angielskiego, po 1/4 łyżeczki zmielonych goździków i suszonego tymianku, oraz małe, drobno posiekane jabłko. Gotuj na małym ogniu przez 5 min i ostudź.