2 z 14
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
![Marynata słodko-kwaśna: otrzyj skórkę i wyciśnij sok z 1...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/a8/25/5ced3a64a7664_o_large.jpg)
fot. draw05/123RF
Jaka marynata do mięsa na grilla, a jaka do warzyw? Sprawdź przepisy na marynaty do karkówki, kurczaka, żeberek, ryby, tofu i grzybów
Marynata do karkówki
Marynata słodko-kwaśna: otrzyj skórkę i wyciśnij sok z 1 pomarańczy, dodaj 1/3 szkl. miodu, 1/2 szkl. octu winnego, 1/2 szkl. oliwy z oliwek, 3 łyżki jasnego sosu sojowego, 3 łyżki sosu Worcestershire i 1 łyżkę oleju sezamowego.